• KONDITOREJA

    Kad gribas ko gardu, iepriecināt draugu vai vienkārši palutināt sevi, tad iesakām nobaudīt kādu no mūsu gatavotajiem konditorejas izstrādājumies – tortes, ruletes, kūciņas, cepumus, plātsmaizes, bulciņas un citus gardumus. Formu, lielumu un pildījumu izvēlas katrs pircējs pēc savām vēlmēm. Ikviens gardēdis atradīs sev ko tīkamu.

    SKATĪTIES FOTO

  • BALTMAIZES TAPŠANAS CEĻŠ

    Baltmaizes ražošanā mūsu maizes ceptuvē izmanto Kviešu maizes ražošanas iekārtu. Pamatizejvielas mīklas ražošanā ir: kviešu milti, ūdens, taukvielas, raugs, cukurs un sāls. Mīklu mīca un tā tiek ievietota dalītājā, no kura automātiski tā tiek sadalīta vajadzīgā lieluma mīklas gabaliņos. Mīklas gabaliņi tiek apaļoti, raudzēti un formēti, likšanai uz plātīm vai formās, atkarībā no maizes veida. Mīklas sagataves raudzē un tad cep.

    SKATĪTIES FOTO

  • RUPJMAIZES TAPŠANAS CEĻŠ

    Jau no seniem laikiem latviešiem kā pamatu pamats galdā tika likta melnā rudzu maize. Rudzu maizei ir raksturīgs izteikts aromāts un skāba garša, kas saistīta ar rudzu maizes gatavošanas tehnoloģiju, kur svarīga vieta ir ieraugam. Ieraugs ir miltu un ūdens maisījums, kur nodrošināti apstākļi aktīvai pienskābo baktēriju darbībai. Tajā tiek veicināti pienskābās rūgšanas procesi un skābuma palielināšanās. Lai maizei būtu izteikta garša, un tā ilgāk saglabātos svaiga, tiek gatavots plaucējums. Tas nozīmē, ka daļu miltus noplaucē, plaucējumu atdzesē un ieraudzē. Mīklai papildus pievienot iesalu vai ķimenes, rodas katras rudzu maizes šķirnes īpašā garša un aromāts.

    SKATĪTIES FOTO

  • SALDSKĀBMAIZES TAPŠANAS CEĻŠ

    Saldskābmaizes pagatavošana notiek pēc senlaicīgām receptēm, kas ir labas garšas īpašību un aromāta noslēpims. Saldskābmaizes mīklas pagatavošanai ir trīs stadijas: plaucējums, ieraugs un mīkla. Arī norūgusi mīkla var tikt izmantota kā ieraugs, to pievienojot mīklai dažādos gatavības laikos. Gardas un labas maizes tapšanas pamatā ir tīrība, kārtība un precīzi ievērota ražošanas tehnoloģija. Tomēr katras maizes ceptuves saldskābmaize ir atšķirīga, jo katrā maizes ceptuvē tiek izmantoti savi tehnoloģiskie noslēpumi.

    SKATĪTIES FOTO
  • MALKAS KRĀSNS.

    Maize pēc sanām tradīcijām tiek cepta ar malku kurināmā krāsnī. Malkas krāsnī cepta maize ir īpaša. Katrs kukulītis tiek veidots ar rokām, apmīļots un lolots. Tā kā kukulīši tiek cepti malkas krāsnī, mūsu maizes ceptuvē virmo spēcīgs tikko ceptas maizes aromāts. Vispieprasītākais no malkas krāsnī ceptiem maizes klaipiem ir „Druvienas” maize.

    SKATĪTIES FOTO